Kenkiä käsitteleviä foorumeita

 

Kuten tiedämme, että Internetistä löytyy kaikkea kaikille. Keskustelufoorumeilla on tapana kerätä yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita samankaltaisista asioista. Erilaiset musiikkigenret, urheilulajit ja vaikkapa poliittiset katsantokannat omaavat omat fooruminsa. Muoti on suosittu keskusteluaihe blogeissa, mutta myös keskustelufoorumeilla. Usein foorumeiden ja keskustelupalstojen väliset raja-aidat ovat nykyään matalia ja epäselviä.

Yksittäiset muotiaiheiset foorumit ovat usein keskittyneitä johonkin tiettyyn tyyliin tai alakulttuuriin. Myös kenkien ystäville on omat keskustelupalstansa. Useimmat juuri kenkiin keskittyneet palstat ja foorumit löytyvät suomalaisille helpoiten englanninkielisestä netistä. Suomeksi kenkäkeskustelua käydään lähinnä muutoin isojen foorumeiden yksittäisissä viestiketjuissa.

Suosittuja englanninkielisiä kenkäaiheisia foorumeita


The Fashion Spot
on foorumi, joka on toiminut jo todella pitkään. Se kerää yhteen paitsi innokkaita vaate- ja kenkäharrastajia, on myös erittäin suosittu ammattilaisten ja designereiden parissa. Myös FashionBeansin keskustelulauta kannattaa katsastaa. Ajattoman tyylikkääseen miesten vaatetukseen keskittynyt Styleforum.net omaa erittäin laadukkaan aihealueen kengistä.

Tietenkään kengät eivät ole ainoastaan muotia ja kaupunkikäyttöä edustava vaatekappale. Retkeily- ja juoksukäyttöön tarvitaan aivan erilaisia kenkiä. Näistä keskustellaan omilla palstoillaan. Pari hyvää esimerkkiä juoksukenkiä koskevaan keskusteluun voisivat olla esimerkiksi Runner’s Worldin foorumi, jossa on kengille oma osionsa, sekä LetsRun.comin vastaava keskustelupalsta. Rick Steves Travel Forum tarjoaa keskustelua muun muassa vaelluksiin ja matkailuun soveltuvista kengistä.

Blogit ovat suosittuja

Suomi ja suomenkielinen internet muodostaa tietysti huomattavasti pienemmän markkina- ja kielialueen kuin englanninkielinen internet. Muoti- ja erityisesti kenkäaiheinen keskustelu on täällä näin ollen myös paljon vähäisempää. Blogit ovat se väylä, jotka meillä päin alan keskustelua erityisesti pitävät yllä.

Valitettavasti blogit teknisen toteutuksensa ja muotonsa puolesta eivät useinkaan ole hedelmällisiä pitkien ja syvällisten keskustelujen siivittämiseen. Lisäksi blogien keskustelu- ja kommentointimahdollisuudet ovat usein hyvin yksipuolisia ja -suuntaisia.

Suosittuja suomenkielisiä foorumeita kenkäaiheiseen keskusteluun

Paras mahdollisuus kengistä ja jalkineista keskustelemiseen löytyy erikoisfoorumeilta. Juoksukengistä jutellaan luonnollisestikin suositulla Juoksija-lehden foorumilla, nappulakengistä voi kysellä vinkkejä FutisForumilta.

Vaellusnet.com sekä hieman nuorempi Vaell.us ovat sitten taas retkeilyyn käytettävien kenkien keskusteluun mainioita paikkoja, mutta täällä merkkinä on pikemminkin Haglöfs kuin Vagabond.

Muotiaiheista keskustelua kenkiä koskien suomeksi käydään esimerkiksi miesten tyyliin ja muotiin keskittyneessä Keikari.comissa. Kuten arvata saattaa, on kyseisen foorumin henki melko elitistinen. Anna- ja Me Naiset -lehtien foorumeilla käydään jonkin verran keskustelua naisten muodista, luonnollisesti myös kengistä. Myös plaza.fi on kohtuullisen aktiivinen keskustelupalsta aiheesta.